Over het voelen en ervaren van emoties valt ontzettend veel te zeggen, schrijven en delen. Iedereen ervaart ze weer op een eigen en geheel unieke manier, geen dag is hetzelfde.
Onlangs kreeg ik geheel onverwachts een nieuwe manier aangereikt om naar mijn emoties te kijken.

 

To feel or not to feel

Mijn vriendin vertelde over een cursus die ze volgt en de oefening die ze daar pas hadden gedaan.
De deelnemers werden uitgenodigd om bewust stil te staan bij hun emoties. Zittend in een kring werd hen gevraagd te voelen waar in hun lichaam ze een bepaalde emotie voelden. Daarbij mochten ze geen reden, aanleiding of verklaring geven voor de emotie, dus niet in het verhaal verdwijnen, maar puur fysiek gewaar worden waar de emotie lag opgeslagen.
Was er ergens in het lichaam een druk, een sensatie? Bijvoorbeeld een afgeknepen keel, een zwaar gevoel in de maag, verkrampte schouderspieren etc?
dan is het idee als volgt:
Als je kunt voelen waar de emotie zich in je lichaam bevindt, dan is ie van jou.
Maar als je wel een emotie ervaart maar je hem niet in je fysieke lichaam kunt lokaliseren, dan is ie zeer waarschijnlijk niet van jou. In dat geval is de kans groot dat je hem hebt opgepikt van iemand in je (nabije) omgeving.

Je lichaam weet het altijd

Al eerder schreef ik een blog over de licht/zwaar truc die ik gebruik om te achterhalen of iets het juiste is om te doen of niet.
Sta je voor een keuze maar kom je er in je hoofd gewoon niet uit?
Zijn er zowel plus- als minpunten die allemaal om aandacht vragen?
Stel de vraag dan niet aan je hoofd maar aan je lichaam. Hoe?

Stel je beide mogelijkheden één voor één voor en probeer te voelen hoe elke optie voelt in je lichaam. Krijg je een zwaar gevoel? Dan is dat waarschijnlijk niet de juiste weg. Voelt het licht? Mooi! Dat voelt fijn toch? Daarmee heb je je antwoord al 🙂

De wijsheid van ons lichaam is oneindig groot. Handig dus wanneer je een keuze moet maken waar je met je hoofd niet uit komt.
Door de techniek die ik van mijn vriendin leerde, hebben we nu een nieuwe manier om de wijsheid van ons lichaam aan te boren.

De volgende keer dat je je ineens niet fijn, bang, onzeker of verdrietig voelt, wordt even stil en stem je af op je lichaam.
Voel je spanning op één of meerdere plekken? Dan is de emotie van jou.
Adem dan even bewust naar deze plekken toe en stuur ze liefde. Er zit een emotie die alleen even aandacht nodig heeft door gevoeld te worden.

Ervaar je een emotie maar kun je met de beste wil van de wereld deze niet voelen in je lichaam? Weet dat het dan zeer waarschijnlijk niet die van jou is.
En met dat besef mag je deze emotie hopelijk net zo gemakkelijk weer loslaten als dat je hem onbewust van iemand hebt opgepikt.

De teksten en woorden die ik deel zijn mijn waarheid, in de hoop dat het jou helpt en inspireert.
Ik nodig je uit om datgene eruit te halen w
at met jou resoneert, negeer de rest 🙂

Delen van dit bericht? Natuurlijk! Wel graag in haar oorspronkelijke vorm en met vermelding van mijn naam.

Als eerste de nieuwste blogs en het laatste nieuws ontvangen? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief genaamd Lichtflits. 

Of download mijn gratis Lichtgids: 10 tips voor direct een blijer gevoel! Dan ontvang je automatisch ook mijn nieuwsbrief.

Heb je de nieuwste informatie over Eenheidsheling al gelezen? Een super eenvoudige manier om met één enkele zin een heerlijke liefdevolle heling voor jezelf te vragen.

Heb je vragen, wil je wat delen: stuur me gerust een mailtje, ik vind het leuk om van je te horen!