20190609_145300

Geboren in 1978, groeide ik als hoogsensitief meisje op in het nuchtere Groningen, waar ik genoot van een jeugd met veel buiten zijn. Een verlegen meisje dat vaak in de verte zat te staren en te mijmeren. Die verlegenheid raakte ik kwijt in de puberteit en na de middelbare school koos ik met mijn grote voorliefde voor mensen de studie Sociale Psychologie.
Gauw daarna ontdekte ik een tweede passie: reizen. Als backpacker verloor ik tijdens een reis van negen maanden mijn hart aan Latijns Amerika. Terug in Nederland ben ik als reisbegeleider in de toeristische sector terecht gekomen.
Ik heb prachtige plekken over de hele wereld mogen zien en ervaren en blijf dit doen, maar nu in een andere vorm.

Op 1 mei 2017 vertrok ik met een enkele reis naar Bali, nadat ik al mijn spullen weg had gedaan: een nieuwe periode als ‘digital nomad’ en maximale vrijheid in wonen en werken brak aan.
Na zes prachtige maanden op Bali, kwam ik weer in Nederland. Als huisoppasser die niet van plannen houdt, woonde in gemiddeld elke maand op een andere plek.
Dit ‘intuitive travelling’ zoals ik het genoemd heb, brengt mij altijd precies daar waar ik mag zijn.
Zo was ik in het voorjaar van 2018 zeven weken door Nederland aan het fietsen, toen ik een telefoontje van mijn oud werkgever kreeg: of ik een week later in Colombia kon zijn om een reis te begeleiden. Ik ging en kwam na een omweg via Noord Peru, drie maanden later weer terug in Nederland.

Na een jaar bij mijn ouders te hebben gewoond, is mijn vrijheid nu mijn eigen tijdelijke woning in de stad Groningen. Nog steeds mag ik af en toe graag buiten de Nederlandse grenzen nieuwe en bekende plekken ontdekken.
Maar of ik nou in Nederland of in het buitenland ben: mijn hart is altijd mijn kompas om me de weg te wijzen waar ik mag zijn en wat ik (niet) hoef te doen.

Op weg naar geluk

Intuïtief reizen is niet alleen een fysieke reis maar ook een innerlijke. En ook op deze innerlijke reis heb ik al heel wat kilometers afgelegd.
Voor een groot deel van mijn leven voelde ik me overgeleverd aan negatieve gedachten, angsten en weerstand. Depressief was ik niet, maar wel heb ik altijd gedacht: zo kon het leven toch niet bedoeld zijn?
Ik weigerde simpelweg dit lijden te accepteren. En dus ging ik op zoek.

In het zoeken heb ik van alles gedaan om meer innerlijk geluk te vinden en te ervaren. Heel veel boeken en cursussen over de rol van het ego/de mind, zingeving, spiritualiteit, intuïtie, persoonlijke ontwikkeling, empowerment etc hebben mijn pad gekruist.
Bij elke cursus dacht ik: dít gaat alles veranderen, na deze cursus ben ik écht gelukkig! Maar zo werkt het dus niet.
En daar moest ik eerst achter komen.

Na al die afgelegde innerlijke kilometers, heb ik geleerd dat deze zoektocht naar geluk eigenlijk een levenslange gewaarwording van bewustzijn is. En dat het leven ons soms heftige situaties geeft, waardoor we een groeispurt in onze (spirituele) ontwikkeling kunnen maken. Maar alleen als we daaraan toe zijn: alles gebeurt op precies het juiste moment, ook al is het ego het daar niet altijd mee eens.

Transformatie

In 2013 kwam ik, drie dagen voordat mijn moeder in kritieke toestand in het ziekenhuis werd opgenomen, in aanraking met Oneness. Haar herstel en mijn eigen spirituele ontwikkeling zijn door de energie van Oneness ronduit wonderbaarlijk te noemen. Deze Oneness energie voelde zo goed, dat ik besloot in 2015 een maand op de Oneness University in India door te brengen.

Ik kwam als een ander mens terug. Natuurlijk had ik nog steeds een ego, maar zijn invloed op mijn leven en met name mijn bereidheid hem mijn leven te laten leiden (lijden!), is daar blijvend getransformeerd. Ik ben daar heel wat oude overtuigingen, ladingen, zwaarte en weerstanden kwijtgeraakt en voel me sindsdien een heel stuk lichter en positiever in mijn hoofd; daar ben ik zo dankbaar voor!

Zoals dat vaak gaat, bleef het niet bij één verandering. Aan het einde van datzelfde jaar eindigde na negen jaar mijn relatie. Weliswaar in goed overleg maar alsnog met het nodige verdriet. Kort daarna kwam ik met een bijna-burn-out thuis te zitten, want ook op mijn werk zat ik al langer niet meer op mijn plek.

Waarschijnlijk niet toevallig, kwamen in diezelfde periode de engelen op mijn pad en werd ik heel duidelijk hun liefdevolle kant op geleid. Van hen ontving ik ontzettend veel steun, praktische kennis en hulp, en dat ervaar ik nog elke dag.
Ik volgde de opleiding tot gecertificeerd engelenkaartreader via Doreen Virtue en gebruik nog elke dag met veel plezier en dankbaarheid kaarten voor inzicht en inspiratie, steun en bemoediging: voor mezelf en anderen.

We zijn allemaal Licht

Persoonlijk geloof ik heel sterk in de kracht van positiviteit. Maar ik ben geen heilige en ben en blijf ook gewoon mens. Dus ook ik ben weleens gefrustreerd, chagrijnig of verdrietig.
Ik probeer dan te achterhalen welke pijn er even gehoord wil worden, wat mag ik inzien? Dit overigens met wisselend succes 😉

Het spirituele proces dat ‘leven’ heet, heeft mij de afgelopen twee jaar in verhoogd tempo geleerd dat we allemaal al volmaakt zijn. Dat we allemaal een helder licht in ons hebben dat authentiek is en dat ernaar verlangt om heel helder te stralen.
Want hoe meer we in contact zijn met ons innerlijke licht, hoe lichter ons leven voelt. We voelen meer blijdschap, weten en leven onze passie en handelen meer en meer vanuit ons hart in plaats van uit de angst van het lieve ego.
En terwijl eenieder van ons zijn of haar licht leeft, steken we als vanzelf ook de liefde en het licht in het hart van anderen aan, zodat ook zij zich hún licht weer herinneren.

Dat het leven niet altijd makkelijk is, maakt het juist extra waardevol om juist ook op die donkere momenten de positieve aspecten eruit te kunnen halen. Daarin zit de groei, zo ervaar ik dat nu heel duidelijk. En als het alsnog even niet lukt, dan is dat ook oké, het mag er allemaal zijn. Zonder (zelf)oordeel gaan we weer op naar de volgende minuut.

Er is geen één pad voor iedereen en zeker ook geen één waarheid. Ik nodig je daarom uit bij alles wat je hier of elders leest, jouw eigen innerlijke kompas te volgen:
wat resoneert bij jou, wat klopt voor jou?
Pak er alleen datgene uit waar je wat aan hebt en negeer de rest 😉

Mijn persoonlijke ervaringen, opgedane kennis, leermomenten en inzichten deel ik via blogs en op mijn Facebookpagina. Uiteraard mogen daarbij de energie en de boodschappen van de engelen niet ontbreken.
Want nog elke dag voel en zie ik hun liefdevolle steun en begeleiding op mijn af te leggen pad: het voelt echt alsof ik een grote groep vrienden in de hemel heb.
En dat hebben wij allemaal!

Aurelia betekent ‘gouden’ en is een naam die mij bij geboorte is gegeven. Ik doe wat ik kan om mijn Gouden Licht helder te laten stralen.

Straal je met me mee?

In licht en liefde,

Joanne Aurelia