Deze en de afgelopen weken zit ik meer achter mijn laptop dan normaal.
Gelukkig geheel vrijwillig, want ik was bezig met de geboorte van mijn nieuwste ‘kindje’.

Van het werken eraan werd ik zelf zo enorm blij en energiek, hopelijk hebben de toekomstige ontvangers dat ook!

Want wat voel ik een dankbaarheid, om tot in elke cel te mogen voelen dat je bezig bent met dat waar je Ziel van gaat zingen!

Dat dit lichte gevoel er is om te mogen delen, bewust danwel onbewust, heb ik ook ervaren.

 

Een dag uit het leven van zomaar een Lichtgever

Vorige week deed ik als een soort pauze van het laptopwerk, mee aan een marktonderzoek.

Ik moest in het centrum van Amsterdam zijn en mocht mijn mening geven over een nieuw product.

Nou word ik altijd blij als ik mijn mening mag geven over hoe iets sneller, mooier, gebruiksvriendelijker of makkelijker kan worden gedaan.
Het was een leuk gesprek en blij liep ik na 45 minuten de deur weer uit.

Eenmaal buiten scheen de zon inmiddels.
Met muziek op mijn oren waar ik zo blij van werd dat ik hardop mee ging zingen, fietste ik door het drukke centrum van Amsterdam.

Een plek waar ik, als bewoner van de rand van Amsterdam, eigenlijk nooit kom: te druk, teveel toeristen, teveel prikkels.

Maar door de laatste weken en dagen, waarin ik zo blij en dankbaar mijn passie leefde, voelde het die dag ineens veel Lichter om hier te fietsen, kon ik het met gemak ‘aan’.

Waar ik vroeger veel sneller ergernis voelde door de vele prikkels die op me af komen in zo’n drukke stad met verkeer en mensen, voelde ik me helemaal in mijn element, onbevangen.

Daardoor ontstonden er als vanzelf hele leuke, spontane mini-connecties met wildvreemden.

Zo riep ik met een brede smile tegen twee mannen die aan het kibbelen waren over wie nou wiens auto blokkeerde op de smalle gracht: “Kom op heren, blijven lachen, de zon schijnt!”
Het leek te helpen, gezien de glimlach op hun gezicht.

Ik fietste over mijn favoriete Amsterdamse brug en dacht: “Ik ga net als de toeristen ook even een foto maken, het is hier zo mooi!”.

Ik hoorde Spaans en vroeg een verliefd stel in hun eigen taal of ze niet liever samen op de foto wilden? Dat wilden ze heel graag.

Verderop richting huis besloot ik om nog even boodschappen te doen.
Ik neuriede nog steeds door. Terwijl ik mijn boodschappen op de band legde, hoorde ik de  kassière hetzelfde doen.
Ik vroeg haar welk liedje zij aan het neuriën was. “Een gospel!” antwoordde ze blij.

Met mijn tas vol boodschappen voelde ik me rijk en gezegend. Ik fietste terug naar huis, maar nam uit nieuwsgierigheid een iets andere route.

Ik verdwaalde een beetje, kwam ergens anders uit dan ik had verwacht.
De boomwortels onder de bestrating deden mijn fiets en tas aardig heen en weer schudden. Dit gaf bijna voeding aan mijn mopperende ego dat al begon te denken: mijn tas zou toch niet wéér van mijn fiets vallen?

Bijna had ik spijt van deze spontane omweg, toen ik ineens een paar bomen prachtig in bloei zag staan.

Ik stopte om ze van dichtbij te bewonderen. Het kon me niet schelen dat mijn fiets met zware tas en al alsnog kletterend om viel. Die pakte ik zo wel weer op:
deze natuurpracht aan bloesem was het ‘verdwalen’ meer dan waard!

Eenmaal op het laatste stukje richting huis, zag ik ineens een heel mooi bord wat je niet verwacht in een woonwijk. Ik maakte er een foto van die ik ter plekke naar de mensen stuurde die ik lief vind. Wat een rijkdom!

 

We zijn allemaal Lichtgevers

Lief mens, ook jij bent een Lichtgever, dat zijn we allemaal!

Vaak krijgt dat Licht echter geen of weinig kans om helder te stralen, doordat ons bange ego, dat negatieve stemmetje in ons hoofd, simpelweg geen ruimte overlaat om het Licht volop te laten schijnen.

Het ego denkt in onmogelijkheden, heeft angst voor de toekomst die onbekend is, twijfelt aan alles en heeft een heel lage neerwaartse energie.

Het is soms een zoektocht, het duurt vaak langer dan je misschien wilt en je hebt wellicht al meer dan eens gedacht: leuk hoor, dat positief denken, maar ik geef het op, waar doe ik het allemaal nog voor?

Weet lief lief mens, dat elke inzet, elke worsteling, elke gevoelde emotie die er helemaal mag zijn, elke stap die je neemt, óók de stappen die voelen als achteruitgang in plaats van vooruit gaan, bijdragen aan het versterken van jouw unieke Licht.

Als je de dingen weet te vinden in je leven waar jij blij van wordt, waar jij van geniet als je ze doet, dan vergroot je deze vreugde alleen nog maar meer.

Jij bent hier als ziel om te stralen, om te genieten van het leven, om gelukkig te zijn en om jouw Licht weer door te geven aan een ander, bewust of onbewust.

Let the Light in

Het is soms best een beetje moeilijk om te horen, die subtiele stem van je hart,
Wat mij enorm helpt om voorbij de schreeuwerige bange stem van het ego te kunnen horen wat mijn hart, mijn intuïtie te zeggen heeft, is het gebruik maken van engelenkaarten.
Daarmee lukt het me veel gemakkelijker om me voor de wijsheid en liefde van de Lichtwereld te openen.

 

DagLicht

Tijdens de heerlijke afgelopen week mocht ik elke dag om 8.00 uur ‘s ochtends een kaart trekken voor alle volgers van mijn Facebookpagina.

Dit gaf zoveel mooie energie en reacties, dat ik met nóg meer plezier werkte aan het vervolg: 30 dagen lang een video met de energie voor die dag, waarin ik de vraag beantwoord:

wat heb jij nodig en wat mag jij weten om ook die dag weer optimaal te kunnen stralen, als het Licht dat je bent?

Voor de volledigheid heb ik alle 7 DagLicht video’s voor je op een rijtje gezet. Ook nu tijdens het terugkijken zitten de video’s nog vol met inspirerende woorden waar je steun aan kunt hebben.

Het vervolg van de afgelopen week DagLicht is er inmiddels ook!
In een speciale besloten Facebookgroep plaats ik vanaf 22 april een maand lang elke ochtend vroeg een inspiratie video.

Voor slechts €0,66 per video kijk jij ook mee en kun jij elke ochtend jouw Licht even opladen voor de dag die voor je ligt.

Doe je ook mee?? Lees hier meer over DagLicht en meld je vandaag nog aan!
Ik kijk er enorm naar uit, graag tot daar lieve Lichtgever!

 

In Licht en liefde,

Joanne Aurelia