Bijna geshockt en met afkeer reageerde ik op de vraag van een vriendin, een paar weken geleden toen ik nog in Ubud (Bali) was.
Ze vroeg mij of ik een ‘baantje’ zou nemen als ik weer in Nederland was.
“Nee joh!” zei ik stellig, bijna hooghartig. Want alles wat niet met mijn levensmissie te maken heeft, zie ik als zonde van mijn tijd.
En toen kwam het moment dat ik niet meer kon pinnen. Ehm.. juist.

Want ik sta maximaal rood. €1100 in de min om precies te zijn.

Mijn spaarrekening heeft dit hele jaar nog geen euro gezien en van mijn ouders heb ik op Bali nog €1000 geleend: “Voor mijn ticket naar Nederland en om de eerste tijd terug wat te overbruggen”.
Ik ben nog geen twee weken terug en het geld is nu echt helemaal OP.
En ik durf niet nog meer te lenen. Of nee: ik wíl niet meer lenen. Ik wil nu echt voor eens en voor hopelijk altijd op eigen financiële benen staan.

(Mijn pogingen daartoe lees je binnenkort in deel twee van dit artikel).

Hoe ben ik hier gekomen?

Wie mij al langer volgt, weet wat voor ups en downs ik heb (gehad) tot dit oh zo veelzijdige thema genaamd ‘geld’.
Ik heb niet de illusie dat ik de enige ben, daarom schrijf ik dit allemaal op, ookal voelt het heel kwetsbaar.

Ik weet heel goed dat alles voor een reden gebeurt.
Ik weet ook heel goed dat het altijd goed komt; want het is tot nu toe altijd goed gekomen, ik heb legio voorbeelden. En toch kon ik in de afgelopen paar dagen van paniek simpelweg niet omschakelen naar de modus waarin ik weer in vertrouwen leefde.
Dus blijkbaar had deze akelige paniekperiode mij wat te zeggen, en waren er daarnaast nog oude overtuigingen die nog (hopelijk) één keer omhoog moesten komen:

 • Dat ik mijzelf niet durf toe te staan in overvloed te leven. Omdat dat niet ‘hoort’, omdat dat egoïstisch is, gretig lijkt.
 • Dat ik nog niet volledig geloof dat ook ik overvloed waard ben, net zoals wij dat allemaal waard zijn.
 • Misschien zijn er nog stukken karma, vorige levens waarin het niet nodig was om geld te vragen voor je spirituele hulp aan mensen. In die levens werd je immers als sjamaan, monnik etc automatisch onderhouden door de maatschappij in de vorm van donaties.
 • Dat ik de immense scheppingskracht van mijn gedachten nog niet volledig heb geleerd, heb ingezien of heb durven toepassen. Of misschien paste ik het al wel toe maar niet op de juiste manier, en creëerde ik door angst juist het gebrek waar ik zo bang voor was.
 • Dat ik nog wat laatste restjes wanhoop heb te ervaren om vanuit die wanhoop pas écht volledig in te zien, ten volste te ervaren dat je nog steeds rijk bent, en niet doodgaat bijvoorbeeld, op het moment dat je bankroet bent.
 • Dat de angst om blut te zijn, een tekort of gebrek te hebben, een soort illusie is die meer energie kost dan het uiteindelijke blut zijn zelf.

Wat is rijkdom?

Dus ja, de dreiging van dit niet-meer-kunnen-pinnen-moment dat eraan zat te komen, heeft me de afgelopen dagen al behoorlijk in de actiemodus gezet. En dat was blijkbaar ook even nodig: het boorde een creativiteit aan die ik anders wellicht niet had kunnen ervaren.
En dus is deze situatie wéér een uitnodiging om de rijkdom in mijn leven te zien én te waarderen. Want sjonge, als je daar toch eens wat vaker bij stil staat, hoe ontzettend rijk zijn we dan wel niet?

 • Ik heb een fijne jeugd gehad. Ik ben opgegroeid in een vrij en veilig land met genoeg te eten, drinken en een thuis vol liefde en een dak boven mijn hoofd.
 • Ik heb kunnen studeren wat ik zelf wilde en heb kunnen reizen en werken waar ik zelf wilde.
 • Ik heb mezelf als mens en als ziel op ontzettend veel verschillende manieren mogen ontwikkelen, mogen groeien (en kan en doe dat nog steeds).
 • Ik ben gezond, en mijn familie en vrienden ook.
 • Mijn ouders zijn in leven, nog samen en wonen nog steeds in het prachtige huis waarin ik ben opgegroeid.
 • Mijn zusje is mijn leven lang al mijn vriendin en heeft drie jaar geleden een prachtkind op de wereld gezet, waarmee ze me de meest trotse tante heeft gemaakt die er is.
 • Ik heb vrienden overal ter wereld die me het allerbeste gunnen en met me mee leven, die het allerbeste voor me willen, die me lieve woorden sturen waar ik ook ben en die heel blij zijn als ik weer in hetzelfde land ben als zij.
 • Na het nodige zoeken, ben ik inmiddels aardig op weg om datgene te doen wat ik het liefste doe: mijn Licht maximaal stralen om mensen te helpen hun eigen Licht te laten stralen.

Ik heb een manier gevonden om mijn persoonlijke ervaringen van vallen maar vooral het opstaan te delen, om anderen te bemoedigen, een steuntje in de rug te geven. Anderen te laten inzien dat we allemaal één zijn, allemaal dezelfde soort dingen doormaken en dat als het mij lukt, het jou ook zéker lukt.

Ik mag mensen laten zien dat we niet alleen zijn met onze worstelingen, maar dat er zó ontzettend veel hulp uit de Lichtwereld voor ons allemaal aanwezig is.

Dus ik leef in rijkdom.

Ik leef mijn passie, iets waar ik altijd naar op zoek was en waar ik van droomde om te doen.
Ook al stroomt daar momenteel geen geld uit voort: ik voel me ontzettend rijk dat ik dit mag doen. En dit blijf ik doen, omdat ik hier het aller blijst van word.
Maar: ik wil dit doen vanuit een mogen in plaats van een moeten.
Ik wil dit doen vanuit liefde in plaats vanuit angst.

Uit de angst

Na bovenstaande overpeinzingen en inzichten en wat energetische hulp van een vriendin, lukte het me eindelijk om stapje voor stapje uit de verlamming van de angst te stappen.
Ja: geld heb ik nodig om van te leven;
geld heb ik ook nodig om me niet druk te hoeven maken om dingen die me afleiden van mijn Lichtwerk.

En zo resulteerde dit proces in een heel duidelijke stelling:
ik weiger simpelweg om mee te gaan in de angst van tekort aan geld. Want dát is pas zonde van mijn tijd en energie!

Ik wil die dingen doen, die mijn energie verhogen, die mijn en andermans hoogste goed dienen:

 • Ik wil mijn neefje voor zijn verjaardag meenemen naar de theatervoorstelling van Buurman & Buurman, wie hij zo geweldig vindt. Omdat ik gewoon in elke cel van mijn lichaam voel dat dit geweldig wordt voor hem, zijn moeder en mijzelf. Dus morgen gaan we erheen.
 • Ik wil biologisch fruit en groente eten omdat ik weet en voel dat ik mijn lichaam daar het beste mee dien.
 • Ik wil kunnen afspreken en uit eten kunnen met mijn vriendinnen.
 • Ik wil kunnen reizen met het openbaar vervoer.
 • Ik wil tijdens een date ook iets kunnen betalen.
 • Ik wil fooi blijven geven.
 • Ik hoef geen dure kleren. Maar ik vind het wel fijn om de winterjas die ik voor €3,50 bij de kringloop kocht, te laten stomen en van nieuwe knopen te laten voorzien.
 • Ik wil geen wekker hoeven zetten.
 • Ik wil elke dag tijd hebben om yoga te doen en om te mediteren, te schrijven in mijn dagboek. Om zo mezelf te helen en op te laden, zodat ik energie krijg en hou, om mijn Licht krachtig te kunnen laten stralen.

Hoe ik dat voor elkaar moet krijgen?
Ik wil en ga in ieder geval nooit meer terug naar een baan die me uitput, die mijn energieniveau dag in dag uit naar beneden haalt, mijn mooie stralende Licht elke dag opnieuw een klein stukje dimt.
Begrijp me niet verkeerd: dat deed ik zelf en liet ik vrijwillig gebeuren, omdat ik dat blijkbaar moest ervaren. Zodat ik nu heel bewust, sterk en duidelijk kies voor het Licht in mij, in mijn passie.

Ik hou van dit Licht..

… dit Licht is mij heilig.
En ik doe er alles aan om dit Licht te laten blijven stralen. Om het Licht door te geven aan eenieder die er voor open staat om te ontvangen.

Ik vertrouw zo goed als ik kan op de liefde van de Lichtwereld, het Universum, van de engelen, van God, de Bron of wie of wat dan ook.
Ik vertrouw er op dat er altijd voor mij gezorgd wordt, en besef dat ik al in overvloed leef.

Ik vertrouw op de boodschappen die de engelen me keer op keer geven, net zo lang totdat mijn ziel datgene heeft geleerd wat het wilde leren. Om vervolgens datgene te doen waarvoor ik in dit leven op deze aarde ben gekomen.
STRALEN. Vol vertrouwen. En… in overvloed. Want dat is ons geboorterecht.
Dus ook jouw geboorterecht.

Straal je met me mee?

(Deel twee en het vervolg van mijn reis van maximaal rood staan lees je hier)

In Licht en liefde,
Joanne Aurelia

De teksten en woorden die ik deel zijn mijn waarheid, in de hoop dat het jou helpt en inspireert.
Ik nodig je uit om datgene eruit te halen w
at met jou resoneert, negeer de rest 🙂

Delen van dit bericht? Natuurlijk! Wel graag in haar oorspronkelijke vorm en met vermelding van mijn naam.

Als eerste de nieuwste blogs en het laatste nieuws ontvangen? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief genaamd Lichtflits. 

Of download mijn gratis Lichtgids: 10 tips voor direct een blijer gevoel! Dan ontvang je automatisch ook mijn nieuwsbrief.

Heb je de nieuwste informatie over Eenheidsheling al gelezen? Een super eenvoudige manier om met één enkele zin een heerlijke liefdevolle heling voor jezelf te vragen.

Heb je vragen, wil je wat delen: stuur me gerust een mailtje, ik vind het leuk om van je te horen!