Zojuist zag ik dit onderstaande filmpje. En omdat ik heel erg de waarheid ervan voel, wil ik hem graag met je delen.

Andrew Martin vertelt hoe fijn het voelt als je kunt leven vanuit Neutrale Nieuwsgierigheid. En ik vind dat een heel mooie omschrijving van de manier waarop ik ook steeds meer de wereld benader.

Al eerder heb je hier kunnen lezen hoe ik van een super idee, zomaar ineens niet meer verder ging met dat super idee, en hoe in de war me dat bracht. Ik ben nog steeds aan het leren wat deze ervaring me vertellen wilde en onderstaande video draagt daar mooi aan bij.

Want herken je dit? Dat je pas echt voor iets durft te kiezen, als je je echt mega geweldig, positief of zeker over iets voelt? En hoe vaak gebeurt dat dan ook echt zo met al die mega gevoelens?

Jarenlang heb ik gezocht naar Mijn Grote Passie, Mijn Ideale Baan, Mijn Levensmissie. En altijd eiste ik het bijna hoe deze Passie, Baan of Missie dan als een pats-boem-inzicht of idee tot mij zou komen. Dat ik Precies zou weten: dit is Het en dit is wat ik ervoor moet doen om het te realiseren.

Oh oh oh en als het dan dus steeds maar niet gebeurt zoals je voor ogen had…

Je wilt niet weten hoeveel frustratie en ongelukkigheid ik door de jaren heen heb gevoeld, omdat het niet zo ging zoals ik had bedacht. En ik maar wachten en wachten op dat Grote Idee, dat Grote Innerlijk Weten dat het Antwoord op Alles zou zijn.

Als er zich al iets voordeed waarvan ik dacht: hm, interessant.. dan was er gelijk de gedachte: zou dit Het zijn?? Als ik Nu niet voor 1000% voel dat dit Het is, dan zou het wel niet Het zijn. Dus verder zoeken. Wachten. Me rot en gefrustreerd voelen.

Dingdong. Wake up call een paar jaar verder: zo werkt het dus niet!

In de afgelopen 2 jaar heb ik geleerd dat het kleine broodkruimeltjes zijn die we krijgen van het Universum, waarvan het fijn is om naar te kijken vanuit Neutrale Nieuwsgierigheid zoals Andrew Martin dit verwoord.

Bij alles wat we tegen komen en ervaren, over wat dan ook we een beslissing ‘moeten’ (mogen) maken, is het simpelweg het enige wat we hoeven te doen, het eens te onderzoeken vanuit een staat van Neutrale Nieuwsgierigheid. Om er vooral geen megagrote consequenties aan vast te plakken, zo werkt het gewoon niet.

In plaats van te bepalen: dit is het Wel of Niet, stel je de vraag: wat is de waarde van deze ervaring? Je gevoel geeft je uiteindelijk toch wel het antwoord, vertrouw daarop! Maar zonder open te staan voor de ervaring, er nieuwsgierig naar te zijn, sluit je bij voorbaat al heel veel prachtige kansen uit die je leven verrijken kunnen, en dat is zonde.

 

In onderstaande filmpje verwoordt hij dit op een aanstekelijke manier, ik hoop dat jij het ook nuttig vindt!

(begin met kijken vanaf minuut 6, het eerste stuk gaat over praktische aankondigingen)

 

De teksten en woorden die ik deel zijn mijn waarheid, in de hoop dat het jou helpt en inspireert.
Ik nodig je uit om datgene eruit te halen w
at met jou resoneert, negeer de rest 🙂

Delen van dit bericht? Natuurlijk! Wel graag in haar oorspronkelijke vorm en met vermelding van mijn naam.

Als eerste de nieuwste blogs en het laatste nieuws ontvangen? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief genaamd Lichtflits. 

Of download mijn gratis Lichtgids: 10 tips voor direct een blijer gevoel! Dan ontvang je automatisch ook mijn nieuwsbrief.

Heb je de nieuwste informatie over Eenheidsheling al gelezen? Een super eenvoudige manier om met één enkele zin een heerlijke liefdevolle heling voor jezelf te vragen.

Heb je vragen, wil je wat delen: stuur me gerust een mailtje, ik vind het leuk om van je te horen!