Eer de godin in jou, ook als je een man bent

In ons allemaal woont een godin, een sterke vrouw die wijze woorden voor ons heeft, als we bereid en in staat zijn om haar te horen.
Hoor je haar niet? Dat betekent niet dat ze er niet is. Ook als je in dit leven bent geboren als een man, huist die wijze vrouw ook in jou.

Yin Yang

We hebben allemaal een mannelijk deel en een vrouwelijk deel in ons.
Al eeuwen geeft onze samenleving de voorkeur voor het mannelijke, praktische, sterk analytische deel in ons. Dat maakte dat dat deel in zowel mannen als vrouwen vaak de overhand heeft.
Het vrouwelijke deel, de zachte, intuΓ―tieve en ontvangende kant wordt vaak als β€˜zwak’ gezien. Hoe ver van de waarheid is dat!

In ons allemaal leeft een sterke, vurige, lieve en wijze godin. Om haar te eren en om haar een stem te geven, trok ik voor vandaag, Internationale Vrouwendag, een kaart uit de kaartenset Goddess Guidance van Doreen Virtue. Geheel op gevoel natuurlijk πŸ™‚

De boodschap kwam van de Keltische godin Maeve en was meteen raak en allesomvattend: eer de cycli en je unieke ritmes, van je lichaam, energieniveau en emoties.

Hoe waar is dit maar hoe weinig doen we het?
We hebben allemaal dagen dat we ons energieker voelen dan andere dagen. Daar is toch niets mis mee?

De ene dag stroomt de creativiteit door ons heen, lichten we op van een enkele zonnestraal en kunnen we de wereld aan.
Chagrijnige opmerkingen, boze blikken van collega’s, vertraagde treinen, alles lijkt op zo’n dag van ons af te glijden. We halen onze schouders op en geven de ander een glimlach. Niets kan ons uit ons humeur halen!

En dan zijn er die dagen waarop alles precies het tegenovergestelde voelt.
Bij het wakker worden voel je al: dit wordt zo’n dag.
Zo’n dag waar je ab-so-luut geen zin in hebt. Alles voelt als zwaar, traag en moeizaam.
Je weet dat je met een goede insteek de kijk op je dag en je ervaringen zou kunnen veranderen, maar je krijgt het simpelweg gewoon nΓ­et voor elkaar.

Je hebt alleen maar zin in het eten en doen van ongezonde dingen, meer komt er niet uit je handen, ook al zou je het willen, en vervolgens keur je jezelf als kers op de taart ook nog eens enorm af om dit gedrag.

Dus was alleen dat schuldgevoel er nu maar niet… want je wilde zoveel nuttige creatieve dingen doen om de wereld een beetje Lichter te maken. En in plaats daarvan zit je als een zombie op de bank. Lusteloos. En komt er niets uit je handen.
Urenlang je laten afleiden op social media, plotseling een onweerstaanbare drang hebben naar alcohol, vet en zoet eten… etc.
Herken je dit? Welkom tot de afgelopen dagen van mijn week.

Vrouwelijke lezers zullen in bovenstaande beschrijving wellicht een maandelijks terugkerend patroon met betrekking tot hun menstruatie herkennen. Maar mannen hebben ook wel eens zo’n bui dat alles heel donker voelt en dat je nergens zin in hebt. Toch, mannen?

Ook worden we de laatste tijd nog meer dan anders dagelijks gebombardeerd met super intense energieΓ«n uit de kosmos, en stijgt de Schumann energie momenteel explosief. Onderschat niet welke grote impact dit heeft op ons hele systeem!

 

 

 

Ik ken mijn eigen hormonale buien al heel veel jaren heel goed, en toch ging ik afgelopen week weer bijna aan mijn eigen geestelijke gezondheid twijfelen πŸ˜‰
Wat ik gelukkig op tijd mocht inzien, is dat het lijden juist zit in de veroordeling van je eigen gedrag.
En dat is in feite wat godin Maeve ons vandaag vertelt:

Eer jouw cyclus, het ritme van je lichaam, energieniveau en emoties

Want daar gaat het om: dat je echt luistert naar wat jij nu nodig hebt. Dat je accepteert dat het soms anders gaat dan dat je in je hoofd had bedacht.
Dat je kunt zien dat niets voor altijd is. Dus ook die vermoeidheid, die bui en dat humeur gaat weer over.

Het gaat er om dat wij onszelf toestaan om mee te gaan met de flow van het leven. Niet tegen onze eigen energiestroom in gaan vechten, want dat is pas zonde van je kostbare energie!
Het gaat er om dat we vooral geen oordeel over onszelf hebben als we in een bepaalde bui lijken β€˜vast’ te zitten.

Eer jezelf, luister naar jouw ritme en wees lief voor jezelf. Ga niet tegen de stroom van je eigen energie in. Voel je je moe, futloos, niet in staat iets te doen? Leg je er dan bij neer, voor dat ene moment. Of die dag, of week.

Doe een dutje, ga even naar buiten om een frisse neus te halen, neem een bad, en doe het vooral heel rustig aan als dat kan.

Dat je even echt luistert naar wat je Γ©cht nodig hebt, betekent niet dat je je voor altijd zo zal voelen, dat er nooit meer een kans komt om datgene te doen wat je eigenlijk vandaag van plan was.

Er komt vanzelf weer een dag dat je wakker wordt en denkt: ja, dit wordt een top dag! Dat je inspiratie hebt en voelt om dingen te creΓ«ren, te doen, en waar je dan Γ³Γ³k nog eens de energie voor hebt om ze te doen!

Het leven mag gemakkelijk(er) gaan

…het hoeft geen strijd te zijn tegen de stroom in.
Forceer daarom niets vanuit je hoofd, als je in je lijf voelt dat het nu gaat zoals het moet gaan.
Stroom mee en laat je meevoeren op jouw eigen unieke flow.
Eer je eigen ritme, probeer zonder oordeel naar jezelf en je acties te kijken en als het even wat minder gaat, onthou dan: ook dit gaat weer voorbij.

In licht en liefde,

Joanne Aurelia

De teksten en woorden die ik deel zijn mijn waarheid, in de hoop dat het jou helpt en inspireert.
Ik nodig je uit om datgene eruit te halen w
at met jou resoneert, negeer de rest πŸ™‚

Delen van dit bericht? Natuurlijk! Wel graag in haar oorspronkelijke vorm en met vermelding van mijn naam.

Als eerste de nieuwste blogs en het laatste nieuws ontvangen? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief genaamd Lichtflits.Β 

Of download mijn gratis Lichtgids: 10 tips voor direct een blijer gevoel! Dan ontvang je automatisch ook mijn nieuwsbrief.

Heb je de nieuwste informatie over Eenheidsheling al gelezen? Een super eenvoudige manier om met één enkele zin een heerlijke liefdevolle heling voor jezelf te vragen.

Heb je vragen, wil je wat delen: stuur me gerust een mailtje, ik vind het leuk om van je te horen!